tirsdag 29. april 2014

Ballongbukser

Ballongbukse. Har strikket ballongbukse til Lykke og Håkon. Oppskrift er av Susie Haumann i boka "All you knit is love". Håkons bukse er strikket i Askeladden Merino ull, og Lykkes i Drops Alpakka. Artig og rask å strikke.








fredag 25. april 2014

Posebukse til gårsdagens bursdagsbarn (Lykke 2 år)

Fant en oppskrift på en utrolig skjønn buksemodell i et av Nøstebarns oppskrifthefter. Artig å strikke og veldig fin på, synes jeg :-) Lua er også en god gammeldags modell fra Nøstebarn. Har strikket begge i garn fra Drops Alpakka. Til dette settet hører det også med en genser, som jeg ikke er helt ferdig med ennå. Har litt monteringsarbeid som mangler. Skal prøve å "tvinge meg" til å få det gjort i løpet av helga. Jeg er dessverre ikke så glad i montering. Så her i huset ligger det mange umonterte prosjekter rundt omkring. Egentlig litt dumt, for når en først setter i gang går det jo fort unna.









søndag 20. april 2014

Kjole fra 50-tallet - Lykke

Kjole til lille prinsessa mi :-)

Fant oppskriften på denne nydelige kjolen, som er en gammel modell fra 50-tallet i et Sandnes-hefte med oppskrifter til baby det første året. Kjolen er strikket i Mini Duett. Et deilig blandingsgarn av bomull og ull. Det hører med tilsvarende jakke som jeg har lyst til å strikke om tida skulle strekke til... Hverdagen med mange barn krever sitt. 




lørdag 19. april 2014

Gammeldags sparkebukse



Gammeldags sparkebukse - Lykke

Jeg elsker disse gammeldagse buksene; Rumpers som noen kaller dem. Denne strikket jeg til storebror Håkon for 2 år siden. Dengang var det nesten umulig å oppdrive oppskrifter så denne har jeg laget selv, etter litt prøving og feiling. I disse dager er de veldig populære, og oppskrifter finner du hos Den store guttestrikkeboken utgitt av bloggeren Mamma og Herman, og Strikk til smårollingene av Gustav og Berta og Vintage-strikk.

Min ble strikket i tynn Alpakka fra Sandnes i en beigemilert farge.






fredag 18. april 2014

Klassisk vintergenser

Ida med skigenser i klassisk strikk. Stilren og søt. Akkurat som jenta vår :-) 


torsdag 17. april 2014

Lekedrakt

Jeg har lagt min elsk på denne søte drakten, og allerede strikket et par av dem. Synes de er like fine til hverdags som til fest. Oppskriften kommer fra Musmei Heimlia, er strikket i garnet Lerke og  Håkon Samuel er modell. Lille krølltoppen vår... <3




onsdag 16. april 2014